Buizenklem

Buizenklem

Stroomlijn uw pijpleidingwerkzaamheden met onze buizenklem, perfect geëngineerd voor een veilige en efficiënte hantering van buizen in alle maten.

Een buizenklem is een hulpstuk voor hefapparatuur dat speciaal is ontworpen voor het optillen, hanteren en verplaatsen van buizen van verschillende afmetingen. Dit hulpmiddel wordt gekenmerkt door zijn vermogen om een sterke grip op de buizen te krijgen, wat essentieel is voor de veiligheid en efficiëntie tijdens transport en plaatsing.

De kenmerken van de buizenklem omvatten:

  • Capaciteit voor Diverse Diametermaten: Deze klem kan buizen met diameters tussen 60 mm en 700 mm hanteren, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan buismaten.
  • Sterke Grip: De klem maakt gebruik van blokken en aangrijpmechanismen die ervoor zorgen dat de buis stevig wordt vastgeklemd zonder deze te beschadigen.
  • Aparte Besturing: De klauwen en de klem kunnen onafhankelijk van elkaar bediend worden, wat de veelzijdigheid verhoogt bij het oppakken en positioneren van buizen.
  • Ontwerp voor Maximale Grip: Het ontwerp van de klem is zodanig dat het een maximale grip biedt, wat cruciaal is bij het werken met gladde of zware buizen.

De buizenklem wordt veel gebruikt in de bouw, met name in de civiele en utiliteitsbouw, voor het installeren van pijpleidingen en rioleringssystemen. Daarnaast wordt het ook gebruikt in de olie- en gasindustrie voor het verplaatsen van pijpen en buizen op boorlocaties en in raffinaderijen.

Meer weten? Bekijk onze brochure.

Merlo verreiker aanbouwdeel met buizenklem

We bieden de buizenklem aan in verschillende varianten. Ons team helpt u graag bij het selecteren van de meest geschikte buizenklem.

Laat u adviseren!

We bieden de buizenklem aan in verschillende varianten voor elke machine. Laat u adviseren voor de perfecte afstemming met uw werkzaamheden.

Productspecificaties

Max. capaciteit 4300 kg
Max. breedte 2000 mm
Max. vorklengte 1200 mm

Toepassingsmogelijkheden

De buizenklem wordt gebruikt voor het optillen, hanteren en positioneren van buizen in diverse toepassingen.

Hier zijn enkele sectoren waarin de buizenklem typisch wordt gebruikt:

  • Bouw en Infrastructuur: Bij de constructie van gebouwen, bruggen, en wegen voor het plaatsen van waterleidingen, rioleringssystemen en andere buisconstructies.
  • Olie- en Gasindustrie: Voor het verplaatsen en leggen van pijpleidingen tijdens exploratie, productie en verwerking.
  • Nutsvoorzieningen: Bij de aanleg en onderhoud van ondergrondse nutsvoorzieningen zoals gas-, water- en warmteleidingen.
  • Industriële Installaties: In fabrieken en industriële plants voor het installeren en onderhouden van procesleidingen.
  • Scheepsbouw en Maritiem: Voor het hanteren van buizen die gebruikt worden bij de constructie en reparatie van schepen en offshore-constructies.

De buizenklem zorgt voor een veilige en efficiënte manier om buizen te manoeuvreren zonder directe menselijke tussenkomst, wat het risico op verwondingen vermindert en de productiviteit op de werkplek verhoogt.

Merlo verreiker aanbouwdeel met buizenklem

Waarom Siderius Verreikers?

Bij Siderius Verreikers gaan we verder dan het leveren van machines; we bieden een totaalpakket aan service om uw bedrijf te ondersteunen. Kies voor service die de standaard overstijgt en ontdek het verschil dat onze expertise kan maken voor uw projecten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een servicepakket op maat.

Reparatie

Siderius Verreikers staat garant voor professionele reparaties aan Merlo verreikers, waarbij ons ervaren team zorgvuldig diagnose stelt, defecten identificeert en hoogwaardige reparaties uitvoert.

Onderhoud

Vertrouw ons voor het preventieve onderhoud en de reparatie van uw Merlo verreiker. Verminder de total cost of ownership (TCO) van uw machine en maak uw investering duurzaam. Onze gecertificeerde professionals zorgen voor uw Merlo, in elke bedrijfssector. We houden uw machines in optimale conditie en pakken proactief problemen aan, inclusief veiligheidskeuringen.

Onderdelen

Bij Siderius Verreikers kunt u terecht voor onderdelen en technisch advies voor uw Merlo. Waarom kiezen voor Siderius Verreikers:
  • Officiële dealer van Merlo.
  • Snelle toegang tot fabrieksonderdelen via onze online service.
Onderhoud/Onderdelen Siderius Verreikers

Heeft u vragen over een Merlo machine?

Aarzel niet en neem contact op met Henk! Hij beantwoord graag uw vragen.